Op reis in Kazachstan, de Kirgizische Republiek, Tadzjikistan en Oezbekistan

Alle nuttige informatie als u op reis gaat naar Kazachstan, de Kirgizische Republiek, Tadzjikistan en Oezbekistan.

  1. Laatst bijgewerkt op

Reisadvies


Het reisadvies voor Kazachstan, de Kirgizische Republiek, Tadzjikistan of Oezbekistan kunt u lezen op de algemene website van de FOD Buitenlandse Zaken:


Belgen in nood


Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, bevindt u zich in een noodsituatie. Wat te doen? Lees verder...


Contactgegevens voor Belgen in nood


Voor dringende gevallen (ongevallen, verlies/diefstal documenten, etc - geen visa) na de werkuren en tijdens het weekend kunnen Belgen de Ambassade van België in Astana bereiken via het noodnummer +7 701 203 29 42 (ook op Whatsapp).

Gelieve er rekening mee te houden dat veel plekken in de Kirgizische Republiek en Tadzjikistan onbereikbaar zijn per telefoon of Internet, zodat de onbereikbaarheid van reizende landgenoten niet per se neerkomt op een noodgeval.


Travellers Online


In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer uw reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.


Wanda


Wanda informeert reizigers over de gezondheidsrisico's die ze lopen afhankelijk van hun bestemming. Met dit instrument wil het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) mensen bereiken die momenteel in het buitenland zitten. Meer informatie...